Mostar

Književna večer Nedžada Ibrahimovića u Pavarotti centru

Književna večer s Nedžadom Ibrahimovićem održat će se u četvrtak, 11. 5. 2023., u 20:00h, u novoopremljenoj multimedijalnoj sali, u Muzičkom centru Pavarotti.
Kultura / Knjige | 08. 05. 2023. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Književna večer Nedžada Ibrahimovića u Pavarotti centru

Nakon što je, zbog nepredviđenih okolnosti, u listopadu prošle godine otkazana njegova književna večer, jedan od najznačajnijih suvremenih bh. pisaca, književni i filmski kritičar, scenarist i autor dokumentarnih filmova, Nedžad Ibrahimović, ipak dolazi u Pavarotti centar.

Ibrahimović je rođen 1958. godine u Tuzli. Pedagoški fakultet završio je u Osijeku, a postdiplomski studij iz književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Tuzli iz oblasti književnosti Bosne i Hercegovine. Završio je televizijske studije na Media-akademiji u Hilversumu (Nizozemska). Utemeljivač je i glavni i odgovorni urednik časopisa za kritiku i umjetnost teorije Razlika/Difference.

Nagrađen je prvom nagradom Fondacije za kinematografiju BiH za scenarij za igrani film ''Kuća na otoku''. Nagrađen je, također, nagradom Fondacije za izdavaštvo BiH za knjigu pjesama ''Mala povijest smrti i pisanja”, a laureat je i nagrade "Risto Ratković" za najbolju knjigu pjesama (''Obiteljske i druge strašne pjesme'') za područje Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, u 2021. godini. Kao Fulbright profesor 2006-2007. predavao je ''Južnoslavenski film'' i ''Južnoslavensku književnost u egzilu'' na University of Washington u Seattleu (USA).

Obavljao je dužnost predsjednika PEN Centra BiH u razdoblju između 2014 i 2017. Na Filozofskom fakultetu u Tuzli predaje teoriju književnosti, na Univeritetu Donja Gorica u Crnoj Gori predaje teoriju filma.

Književna večer s Nedžadom Ibrahimovićem održat će se u četvrtak, 11. 5. 2023., u 20:00h, u novoopremljenoj multimedijalnoj sali, u Muzičkom centru Pavarotti.

Kopirati
Drag cursor here to close