Mix Art Fest

Književna večer Nedžada Ibrahimovića u Pavarotti centru

Mix Art festival je festival kojeg već treću godinu za redom organizira Muzički centar Pavarotti, a predstavlja kombinaciju pet vrsta umjetnosti: glazbe, slikarstva, književnosti, filma i teatra.
Kultura / Knjige | 17. 10. 2022. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Nedžad Ibrahimović

Nakon promocije knjiga Borisa Leinera, kojima je započelo ovogodišnje izdanje Mix Art Festa, u četvrtak će se, u sklopu istog festivala, mostarskoj publici predstaviti bosanskohercegovačkog književnik, književni i filmski kritičar, scenarista i autor dokumentarnih filmova, Nedžad Ibrahimović.

Ibrahimović je Rođen 1958. godine u Tuzli. Završio je Pedagoški fakultet u Osijeku, a postdiplomski studij iz književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao na Filozofskom fakultetu u Tuzli iz oblasti književnosti Bosne i Hercegovine. Završio televizijske studije na Media-akademiji u Hilversumu (Nizozemska). Utemeljivač je i glavni i odgovorni urednik časopisa za kritiku i umjetnost teorije Razlika/Difference (razlika-differance.com).
Nagrađen je prvom nagradom Fondacije za kinematografiju BiH za scenarij za igrani film ''Kuća na otoku''. Nagrađen je, također, nagradom Fondacije za izdavaštvo BiH za knjigu pjesama ''Mala povijest smrti i pisanja'', a laureat je i nagrade "Risto Ratković" za najbolju knjigu pjesama (''Obiteljske i druge strašne pjesme'') za područje Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, u 2021. godini.

Kao Fulbright profesor 2006-2007. predavao je ''Južnoslavenski film'' i ''Južnoslavensku književnost u egzilu'' na University of Washington u Seattleu (USA).

Obavljao je dužnost predsjednika PEN Centra BiH u periodu između 2014. i 2017.

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli predaje teoriju književnosti, na Univeritetu Donja Gorica u Crnoj Gori predaje teoriju filma.

Mix Art festival je festival kojeg već treću godinu za redom organizira Muzički centar Pavarotti, a predstavlja kombinaciju pet vrsta umjetnosti: glazbe, slikarstva, književnosti, filma i teatra.

Književna večer s Nedžadom Ibrahimovićem održat će se u četvrtak 20.10.2022. u 19:00h, u Klubu 27, u Muzičkom centru Pavarotti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close