Mostar

Ivan Baković na čelu Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne

Novi predsjednik Ivan Baković rođen je u Tomislavgradu 1963. godine. Diplomirao je hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Kultura / Knjige | 20. 06. 2021. u 14:06 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književnik Ivan Baković iz Mostara izabran je za novog predsjednika Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB), priopćilo je u nedjelju to društvo.

Izborna skupština DHK HB trebala se održati prošle godine, ali je odgođena zbog koronavirusa.

Dosadašnji predsjednik Ivan Sivrić podnio je izvještaj o radu, nakon čega se pristupilo izboru novoga vodstva Društva hrvatskih književnika na čije je čelo izabran Ivan Baković, a dopredsjednici su Sanijela Matković i Stanko Krnjić.

Za članove Upravnoga odbora DHK HB izabrani su Mijo Tokić, Miljenko Stojić, Ljubo Krmek i dosadašnji predsjednik društva Ivan Sivrić.

Novi predsjednik Ivan Baković rođen je u Tomislavgradu 1963. godine. Diplomirao je hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Objavio je knjigu pjesama "Zatomljenja" i knjigu izabranih književnih prikaza "Riječima o riječima". Autor je scenarija za dokumentarni film "Žetva i vršidba – da se ne zaboravi – običaji dubravskoga kraja". Pjesme su mu prevođene na albanski jezik, a kritikama je zastupljen u zborniku Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara. Nagrađivan je za poeziju na Duvanjskim danima kulture i na natječaju za domoljubnu poeziju Udruge veterana Četvrte gardijske brigade (2016. i 2017.).

Urednik je Osvita, časopisa za književnost, kulturu i društvene teme DHK HB i voditelj Književne srijede u Otvorenoj čitaonici DHK HB.

Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne svake godine raspisuje natječaj za godišnju nagradu A.B. Šimić koja se dodjeljuje za djelo izuzetne umjetničke vrijednosti objavljeno protekle kalendarske godine na hrvatskom jeziku.

Kopirati
Drag cursor here to close