Mario Knezović - od škole do benda

Hercegovina iznenađuje u Puli

U programu Pop-lektira pulskog sajma knjige, a u sklopu kojeg se održava i program Hercegovina čita, Knezović je govorio o svojim glazbenim počecima
Kultura / Knjige | 06. 12. 2017. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: Sa(n)jam knjige u Istri / Mario Knezović i Pop lektira. 

Svoj put od srednjoškolca s gitarom bez žica do lidera jednog od najzvučnijih regionalnih bendova predstavio je u srijedu Mario Knezović, frontmen mostarskog benda Zoster. 

U programu Pop-lektira pulskog sajma knjige, a u sklopu kojeg se održava i program Hercegovina čita, Knezović je govorio o svojim glazbenim počecima, željom da osnuje bend iako ga kolege glazbenici nisu ozbiljno shvaćali, te o izletima u film.

''Glumac ne želim biti jer glumce biraju. U glazbi stvarima ipak ja upravljam i držim ih u svojim rukama'', rekao je između ostalog Knezović.

Govoreći o čitanju i knjigama, rekao je kako je kao školarac čitao knjige za starije uzraste te da je dobro ponovnim listanjem neke knjige otkriti samome sebi koliko si odrastao.

Publici, među kojima su, osim pulskih srednjoškolaca, bili i brojni posjetitelji te gosti sajma Knezović je govorio i o nastajanju pjesama ali i prenio dašak doživljaja Hercegovine. Puljanima i njihovim gostima Knezović i Zoster poklonit će koncert u četvrtak a sve u sklopu programa Hercegovina čita.

Naime, Hercegovina kao regija partner je ovogodišnjeg sajma Sa(n)jam knjige u Istri u sklopu kojeg se predstavljaju književnici i umjetnici iz Hercegovine. Posjetitelje na ulazu u Dom hrvatskih branitelja gdje se sajam održava dočekuju inserti iz dokumentarnog turističkog filma ''Hercegovina'' Zdenka Jurilja i Ive Čolaka, a publici je predstavljena jedna drugačija slika Hercegovine. Redatelj Bobo Jelčić, glumci Sergej Trifunović i Goran Bogdan, pjesnici Marko Tomaš i Almir Kaplan, pisac Elvedin Nezirović, pokazali su umjetničko lice Hercegovine i ljudi vezanih, na ovaj ili onaj način, za nju. A do kraja festivala još će se govoriti o Hercegovini, ali i gledati ju. Naime, u sklopu programa bit će upriličena i izložba Safeta Zeca s motivima nadahnjujuće Hercegovine.

Koliko je rije o uspješnom projektu i ideji govore i reakcije istarske publike te pisanja lokalnih medija. 

''U naknadnom razgovoru s publikom pokazalo se da je publici bio i nemali broj pulskih Hercegovaca odnosno Hercegovki, čime se ovogodišnji regionalni program 'Hercegovina čita' pokazao pogođenim, tim više jer je ovaj program vjerojatno prvo temeljitije kulturno regionalno predstavljanje Hercegovine izvan njenih granica'', napisao je tako Glas Istre o programu, koji je, ostvaren u suradnji sajma i West Herzegowina Festa, iznenadio mnoge.

 

Kopirati
Drag cursor here to close