'Hercegovački ustanak 1875-1878.' dobio drugo izdanje

Kultura / Knjige | 04. 08. 2021. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo dopunjeno izdanje knjige "Hercegovački ustanak 1875. - 1878." - akteri, istine i zablude, autora Dušana Muse bit će predstavljeno u četvrtak 5. kolovoza, u restoranu 'Storija' u Tasovčićima u Čapljini. 

Uz autora Dušana Musu, novinara Radiopostaje Čapljina, knjigu će predstaviti Slobodan Stajić, novinar i publicist iz Sarajeva i mr. sc. Marko-Antonio Brkić sa sveučilišta Hercegovina u Bijakovićima.

Na početku radnog dijela okupljene će pozdraviti Goran Skoko, predsjednik Skupštine Udruge "Vojvoda Musić" iz Ljubuškog, dok će moderatorica i voditeljica programa biti Tihana Đevenica.

Podsjećamo, prvo izdanje knjige objavljeno je 2018. godine. U međuvremenu nakon zapaženog odjeka u javnosti, autor Dušan Musa priredio je drugo dopunjeno izdanje.

Knjiga je tako obogaćena s 32 nove stranice. Uz ostalo, tu su indeksi - imena, mjesta i pojmova, zatim dva osvrta – Slobodana Stajića i mr. sc. Marka Antonia Brkića, te recenzija dr. sc. Marinka Marića.

Kao i prvo, i drugo izdanje knjige "Hercegovački ustanak 1875. - 1878." objavila je Izdavačka kuća "Rabic" iz Sarajeva.

Knjiga Hercegovački ustanak 1875. - 1878. godine sastavljena je od tri na oko odvojene cjeline. Prva je "Pad Bosne", druga "Hercegovački ustanak 1875. 1878.", a treća "Smjena imperija presudila biskupima".

Organizator predstavljanja je Udruga "Vojvoda don Ivan Musić" iz Ljubuškog.

Kopirati
Drag cursor here to close