Izlazi 2018. godine

George R.R. Martin objavio da piše novi roman

Kultura / Knjige | 25. 07. 2017. u 19:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

George R.R. Martin u zadnje vrijeme ne staje, barem sudeći po njegovom LiveJournalu, na kojem je fanove obavijestio da je u pripremi novi roman. Zvat će se Fire and Blood i bavit će se poviješću Westerosa za vrijeme vladavine Targaryena (fanovima djela R.R. Martina jasno je o čemu pišemo) s pojašnjenjem događaja koji nisu detaljno razrađeni u mnoštvu njegovih dosadašnjih djela, piše Telegram.hr.

Kako sam autor kaže, već ima toliko materijala o vremenu prije ciklusa Pjesme vatre i leda da će novi roman objaviti u dva sveska. Prvi dio će se pozabaviti razdobljem od Aegonovog osvajanja kojim je zavladao većim dijelom Westerosa (oduprlo mu se samo kraljevstvo Dorne) pa sve do početka vladavine tada još mladog Aegona III. Prvi dio većim dijelom je već napisan, a uključivat će i opis građanskog rata između Targaryena.

Demantirao nekoliko tračeva

Točan datum izlaska prve knjige nije objavio, no rekao je da ju možemo očekivati krajem sljedeće godine. Drugi dio bavit će se razdobljem od vladavine Aegona III do pobune Roberta Baratheona. Rad na drugom dijelu tek je započeo tako da je upozorio fanove da će se morati strpiti nekoliko godina.

Usput se osvrnuo na razne napise koji kruže internetom o Vjetrovima zime, knjizi koju već neko vrijeme piše. “Pročitao sam neke stvarno čudne vijesti u zadnje vrijeme u kojima ‘novinari’ jednostavno izmišljaju stvari. Ne znam je li apsurdnija priča u kojoj sam već završio Vjetrove zime ali ih ne želim objaviti iz nekih zlobnih razloga, ili ona u kojoj nemam napisanu još ni jednu stranicu. Obje vijesti su podjednako lažne i moronske”, napisao je autor.

U 2018. će možda objaviti dvije knjige

Martin nastavlja: “Još uvijek završavam Vjetrove zime, trebat će mi još nekoliko mjeseci. Moguće je da će Fire and Blood izaći prije Vjetrova zime, vidjet ćemo, ali postoji mogućnost da se 2018. na policama nađu obje knjige”.

Fanovi bi trebali biti zadovoljni vijestima s Martinovog bloga, obzirom da novu i posljednju knjigu serijala čekaju od 2011. kad je izdan Ples sa zmajevima.

Kopirati
Drag cursor here to close