Zbirka žargona

Kese su dobrodošle: eroGAG predstavlja rječnik ''dvicu''

''Kese su dobrodošle, a izuvati se ne treba'', rekli su organizatori
Kultura / Knjige | 15. 11. 2018. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

eroGAG ekipa, koja svojim satiričnim i humorističnim načinom djelovanja okuplja mnoge zaljubljenike hercegovačkog narodnog izričaja, kao i one koji će to tek postati, predstavlja novo izdanje Male zbirke hercegovačkog žargona, odnosno ''eroGAG rječnik''.

Nakon što su prije dvije godine predstavili prvi dio ''eroGAG rječnika'', odnosno Male zbirke hercegovačkog žargona, došlo je vrijeme i za drugi, posljednji dio koji obuhvaća 200 i ''kusur'' fraza, odnosno gotovo 200 novih te još dodatnih najboljih fraza iz prvog dijela, priopćili su eroGAGovci.

Foto: PR / Predstavljanje prvog eroGAG rječnika u Zagrebu

Da bi javnosti predstavili krunu četverogodišnjeg rada koji je bio satkan pozitivom, humorom i zajedništvom, eroGAG ekipa želi sve pozvati na predstavljanje Male zbirke hercegovačkog žargona ''dvica'', kojom su, kako naglašavaju, probali zaokružiti pisani trag naše svakodnevice kroz malo drukčiju prizmu.

Nakon uspješnog mostarskog i zagrebačkog predstavljanja prvog dijela prije dvije godine, ovaj put rječnik će, predstaviti u utorak, 4. prosinca od 20 sati u Mostaru, u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Foto: PR / eroGAG kesa

Rječnik će i ove godine, navode, predstaviti zanimljivi sugovornici, o kojima će se nešto više znati naknadno, a ova večer će biti prožeta zanimljivim nagradama za posjetitelje te, kao uvijek, humanitarnim karakterom.

''Iako je sve nastalo na krševitom hercegovu tlu, rječnik ne isključuje i ostale regionalne dijelove sličnog izričaja te se očekuje šarolikosti u dvorani kao i na stranici proteklih godina. Kese su dobrodošle, a izuvati se ne treba'', priopćili su tvorci rječnika.

Kopirati
Drag cursor here to close