Šargon

eroGAG predstavlja rječnik

Kultura / Flash | 18. 10. 2016. u 10:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom Hotelu "Mepas" u utorak, 25. listopada, bit će predstavljen "eroGAG rječnik – Mala zbirka hercegovačkog žargona".

Jedna od ideja projekta eroGAG bila je oživjeti neke starije izraze ili fraze na području Hercegovine kojih se mlađe generacije ne mogu sjećati. Sama zamisao i ideja krenuli su prije dvije godine, a „eroGAG rječnik“ je zasigurno jedan od prepoznatljivijih sadržaja.

Sam rječnik je sastavljen od nekoliko kategorija, od kojih svaka ocrtava našu svakodnevnicu i kod čitatelja može pobuditi nostalgiju, smijeh ili ga upoznati s drugim izričajima.

Malu zbirku hercegovačkog žargona će predstaviti Boris Čerkuč, kolumnist portala Bljesak.info i urednik na RDV-u, Željko Šteger, Bljesak.info, Ivona Milas, voditeljica Degordian BH ureda te Ivan Rozić, NSOFT te pokretač i inicijator "Čokoladnih nereda"

Večer će biti popraćena brojnim iznenađenjima i humorističnim dijelovima, najavili su organizatori.

''Iako je sve nastalo na krševitom hercegovu tlu, rječnik ne isključuje i ostale regionalne dijelove sličnog izričaja te se radujemo šarolikosti u dvorani kao i na stranici proteklih godina'', navodi eroGAG i dodaje kako su na promociji ''kese dobrodošle''. 

Kopirati
Drag cursor here to close