Svi u eMTeeM

''Žohari'' u Mostarskom teatru mladih

Radi se o predstavi koja na duhovit i ironizirajući način vrlo precizno detektira tko su žohari koji uništavaju zamišljeni piščev grad.
Kultura / Kazalište | 25. 03. 2022. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 25. ožujka, u okviru MAT festa broj 12 na repertoaru je predstava Mostarskog teatra mladih "Žohari" rađena po tekstu poljskog pisca Stanislawa Ignacy Witkiewicza.

Radi se o predstavi koja na duhovit i ironizirajući način vrlo precizno detektira tko su žohari koji uništavaju zamišljeni piščev grad.

Mladi ansambl vrlo razigrano suočava nas sa stvarnošću koju živimo i bez ustezanja nam sugerira da je piščev zamišljeni grad, grad u kojem živimo, država u kojoj živimo, svijet u kojem živimo. Oni vrlo hrabro i direktno poimenično prozivaju sve one pojedince za koje misle da uništavaju njihove živote i njihovu budućnost, a sve to na duhovit i komičan način. Od smijeha na koji nas navedu na kraju ostane knedla u grlu.

Predstava je to koja već ima nekoliko festivalskih učešća i nagrada za umjetničke domete, Režirao ju je Sead Đulić, a subotnja izvedba je njena 34. repriza. U predstavi igraju: Ali Kamer Aksoy, Miran Bečević, Haris Pašić, Sarah Sarić, Emana Tabaković, Teo Sandžaktar, Adnan Bratić i Dino Gluhović.

Predstava se igra na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 19:30 sati.

Zato u subotu svi putevi neka vode u eMTeeM.

Kopirati
Drag cursor here to close