Lutkarsko bijenale u Bugojnu

Zmaj, princeze i pas Tobi za najmlađe

Četvrti dan festivala predstavu su odigrali i Mostarci. Lutkarsko kazalište Mostar, sa predstavom ''Zmaj i princeze'', u režiji Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev
Kultura / Kazalište | 13. 09. 2019. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnje lutkarsko bijenale u Bugojnu okupilo je lutkarska kazališta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, a u četvrtak, četvrtog dana festivala publika je imala priliku pogledati priču o psu ''Tobi'', Teatra za decu i mladinci Skoplje.

Nezadovoljan svojim izgledom pas Tobi nam poručuje da postoji nešto, pogotovo među mladima, što se čini kao nepremostiva prepreka, da nikako niste zadovoljni vlastitim izgledom. Kakva tuga i gorčina… Međutim, ako imate, kao jazavičar Tobi, prijateljicu kao što je gospođa Flora, brzo će prevazići ovaj besmisleni problem. Jednostavno, uz pomoć prijatelja, vidjet ćete se iz potpuno drugog, sretnog ugla.

U predstavi igraju Marija Gjorgjijovska, Katarina Ilievska Siljanovska, Vineta Damceska Mojanoska, Ana Levajkovik Boskov, Miki Ancevski, dok režiju potpisuje Dragoslav Todorović.

Također pored gostiju iz Makedonije, četvrti dan festivala predstavu su odigrali i Mostarci. Lutkarsko kazalište Mostar, sa predstavom ''Zmaj i princeze'', u režiji Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev, dok u predstavi igraju Ivan Nevjestić, Marta Haubrich, Ružica Bošković.

Foto: PR / Lutkarsko bijenale u Bugojnu

Mostarci su sa ovom predstavom na prošlogodišnjem Susretu pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu dobili nagradu Dječjeg žirija, tako da su opet ovu zanimljivu bajku ispričali pred bugojanskim mališanima.

''S pravom možemo reći da je danas Bugojno jedna prava Lutkarska Republika, jer pored dvije predstave natjecateljskog karaktere, publika je imala priliku pogledati finalnu etidu radionice koju je vodila Maja Lučić Vuković sa studentima i mladim glumcima. Tijekom festivala teatarski sanjari imali su priliku sudjelovati u radionici „Manipulacija lutkom i analiziranje njenih mogućnosti“, te su danas imali prezentaciju te radionice'', rekli su organizatori.

U petak na festivalu igra predstava ''Mačak u čizmama'', Dječije pozorište Republike Srpske Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close