U subotu

Zmaj i princeze u Lutkarskom kazalištu Mostar

Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.
Kultura / Kazalište | 31. 10. 2018. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 3.11.2018. u 11,00 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar možete pogledati predstavu "Zmaj i princeze".

 Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.

''To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako...nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom...Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavaljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite'', poručili su glumci i kazališta.

„Zmaj i princeze“ je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske. Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a predstavu je uglazbio Igor Karlić iz Rijeke. Prijevod – Ana Vasung iz Zagreba. U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Ružica Bošković, Marta Haubrich

Ulaznice možete kupiti na blagajni Lutkarskog kazališta u subotu, 3.11.2018. od 10,00 sati.

Predstava je nagrađivana više puta

• 2015. Sarajevo Children MESS - najbolja predstava po izboru publike,
• 2018. Bugojno 23. Susret kazališta lutaka BiH – nagrada dječjeg žirija,
• 2018. Bugojno 23. Susret kazališta lutaka BiH – priznanje stručnog žirija Ivanu Nevjestiću za glumu i animaciju za ulogu Zmaja.

Kopirati
Drag cursor here to close