Narodno pozorište Mostar

Za kraj sezone 'Zbogom, Kalifornijo'!

Riječ je o praizvedbi dramskog teksta "Zbogom, Kalifornijo!" mlade mostarske dramaturginje Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije.
Kultura / Kazalište | 17. 06. 2022. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Pred sami kraj kazališne sezone u Narodnom pozorištu Mostar počeo je rad na novoj predstavi 

Pred sami kraj kazališne sezone u Narodnom pozorištu Mostar počeo je rad na novoj predstavi čija se premijera očekuje u rujnu ove godine.

Riječ je o praizvedbi dramskog teksta "Zbogom, Kalifornijo!" mlade mostarske dramaturginje Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije.

"Uživam u procesu s redateljicom, i ansamblom. Od prve dramske replike koju sa napisala u životu, nekada u petom razredu osnovne na časovima bosanskog jezika i književnosti kod nastavnice Zejne Prgude, maštam kako će jednog dana ono što pišem biti postavljeno na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru. Izgleda da se neki snovi ostvaruju", rekla je Emina Kovačević.

"Glavne teme teksta 'Zbogom, Kalifornijo!' su ljubav i nostalgija. Toliko ću reći za sada. Jer ne bih previše da otkrivam. Tekst je živo tkivo i konstantno se razvija iz probe u probu", dodala je.

Scenografiju i kostimografiju radi Sabina Trnka, a muziku Igor Kasupović.

U predstavi igraju: Fatima Kazazić Obad, Gordana Boban (k.g.), Ali Kamer Aksoy (k.g.), Emir Spahić, Emir Sejfić, Saša Oručević i Ajla Hamzić.

Nakon prve faze proba za novu predstavu, u Narodnom pozorištu Mostar slijedi ljetna pauza, a nastavak rada bit će upriličen krajem mjeseca kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close