Mostar

Za kraj MAT festa i Svjetski dan teatra "PIT"

Posljednjeg dana na festivalskom programu je predstava "PIT" po nagrađenom tekstu Ljubinke Stojanović i režiji Seada Đulića.
Kultura / Kazalište | 27. 03. 2021. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je Svjetski dan teatra. Danas nakon osmodnevnog trajanja MAT festa broj 11 zatvaramo festival, navode iz Mostarskog teatra mladih.

Posljednjeg dana na festivalskom programu je predstava "PIT" po nagrađenom tekstu Ljubinke Stojanović i režiji Seada Đulića.

U predstavi igraju Edina Delalić, Sara Kljajić, Ali Kamer Aksoy, Miran Bečević i hrčak Bela. Bit će to trinaesta repriza ove predstave.

Prije same predstave, kako je to običaj, bit će pročitana ovogodišnja poruka upućena u povodu Svjetskog dana teatra.

Poruka za Svjetski dan teatra 2021. – 27. ožujka ovogodišnje autorice Helen MIRREN iz Ujedinjenog Kraljevstva (Teatarska, televizijska i filmska glumica) glasi: ''Proteklo je razdoblje bilo iznimno teško za izvedbe uživo, a mnogi su se umjetnici, tehničari i teatarski suradnici našli na kušnjama u profesiji koja je ionako ispunjena nesigurnošću.

Možda im je upravo ta uvijek prisutna nesigurnost omogućila da lakše prežive ovu pandemiju oslonivši se na svoju hrabrost i dosjetljivost.

Njihova je mašta u ovim novim okolnostima već pronašla nove domišljate, zabavne i dirljive načine komunikacije, dijelom, naravno, zahvaljujući i internetu.

Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura teatra opstati dok god budemo živi.

Kreativni nagoni pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, glazbenika i redatelja nikad neće biti ugušeni, a u bliskoj budućnosti opet će procvati, ispunjeni novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi zajedno dijelimo. Jedva čekam!''.

Predstava se igra na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close