Biti ili ne biti čovek

Večeras ''Presuda: Tiha likvidacija'' na Eks teatar festu

Na festivalu će biti izvedeno 20 izabranih predstava.
Kultura / Kazalište | 11. 06. 2022. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras Mostarski teatar mladih sa predstavom "Presuda: Tiha likvidacija" nastupa na 50. Eks teatar festu koji se pod motom ''Biti ili ne biti čovek'' održava u Pančevu, Srbija, od 8. do 12. lipnja 2022. godine.

Na festivalu će biti izvedeno 20 izabranih predstava.

"Presuda: Tiha likvidacija" igra se na sceni Atelje mladih Doma omladine Pančevo sa početkom u 21:00 sat. Predstava je autorski projekat Seada Đulića i do sada je izvedena 207 puta, te sudjelovala na više značajnih festivala i dobila reprezentativna priznanja za svoj umjetnički rezultat.

Eks teatar fest je festival eksperimentalnog, alternativnog, niskobudžetnog i angažiranog pozorišnog izraza, sa tradicijom dugom pola vijeka.

Festival prati suvremenu, prije svega domaću pozorišnu produkciju i iz nje izdvaja radove koji se odlikuju autentičnošću, umjetničkim integritetom i kvalitetom.

Festival je tematskog karaktera, što znači da prepoznaje aktuelna pozorišna i društvena pitanja svog vremena i kulturnog trenutka, i bira predstave predstave koje se njime bave. Na taj način, Festival vrši važnu kulturološku funkciju, da artikulira suvremenu pozorišnu produkciju prema njenom tematskom i izražajnom usmjerenju i, aktualnom selekcijom, doprinosi aktivnom društvenom dijalogu u stručnoj i široj javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close