Zbog pandemije

Umjesto u travnju 'Mostarska liska' ove godine u rujnu

''Ovogodišnji program festivala bit će okrenut bosanskohercegovačkoj produkciji i kazalištima'' – poručuju organizatori Mostarske liske.
Kultura / Kazalište | 15. 06. 2020. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

17. međunarodni festival komedije ''Mostarska liska 2020'' biti održan od 25. – 30. rujna ove godine.

Podsjećamo, festival ''Mostarska liska 2020'' koji se tradicionalno održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar u mjesecu travnju, odgođen je zbog tada proglašene pandemije virusa COVID-19.

S obzirom da je Vlada Federacije BiH ukinula stanje prirodne nesreće, rukovodstvo Narodnog pozorišta Mostar procijenilo je da su omogućeni uvjeti za nastavak priprema, organizacije i realizacije Festivala uz sve mjere zaštite i prevencije, navodi se u priopćenju iz NPM.

''S namjerom da podržimo domaću produkciju te istovremeno smanjimo rizike koji sa sobom nosi dolazak umjetnika iz drugih država, odlučili smo se izvršiti reselekciju predstava, te će ovogodišnji program festivala biti okrenut bosanskohercegovačkoj produkciji i kazalištima'' – poručuju organizatori Mostarske liske.

Festival će biti otvoren u petak, 25. rujna u 20 sati predstavom "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Naredne večeri, 26. rujna na repertoaru je predstava ''Istina'' Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića. Predstavu igra ansambl Gradskog pozorišta jazavac iz Banja Luke.

U nedjelju, 27. rujna gledateljima će moći pogledati predstavu ''Identitluk'' nastalu prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Ponedjeljak, 28. rujna, rezerviran je za nastup Narodnog pozorišta Tuzla i predstavu ''Putovanje'' Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića.

Posljednjeg dana natjecateljskog dijela festivala (29. rujna) gledatelji će uživati u izvedbi predstave ''Sjećaš li se Doli Bel'' Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

Festival će biti zatvoren 30. rujna, ceremonijom dodjele nagrada, te izvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi ''Čorba od kanarinca'' autora Miloša Radovića, u režiji Riada Ljutovića, nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Pored natjecateljskog, Festival će i ove godine imati značajan dio pratećih sadržaja koji će biti objavljeni neposredno prije početka Festivala.

Ulaznice za Festival bit će u prodaji od 1. rujna 2020. godine, te će se moći rezervirati uobičajenim kanalima komunikacije, odnosno putem broja telefona 036/550-128, e-maila: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Vlasnicima godišnjih karata omogućen je besplatan ulaz na sve predstave Festivala bez prethodne najave.

Kopirati
Drag cursor here to close