Zanimljivi naslovi

U srijedu 'Heroj nacije', a u nedjelju 'Identitluk' na sceni NPM-a

Predstava "Identitluk" autorski projekat ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine.
Kultura / Kazalište | 23. 01. 2023. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljivi naslovi publiku očekuju ovaj tjedan u Narodnom pozorištu Mostar.

U srijedu, 25. siječnja, na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana predstava "Heroj nacije" Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca, sa početkom u 20 sati.

Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i redatelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu "skrivenih" kamera, i kao posljedicu, raskol unutar osobnosti koja se nađe između stvarnosti i realitija - parastvarnosti. Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, k.g, Emir Spahić i Vedran Vilogorac.

Foto: PR / Heroj nacije

Predstava "Identitluk" autorski projekat ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a prema motivima djela Amina Maaloufa, na rasporedu je u nedjelju, 29. siječnja, sa početkom u 20 sati.

"Identitluk" suočava dominantne bh. identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog: čije je bolje?. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara. Glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Ulaznice po cijeni od 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM, u prodaji su na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 - 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close