Narodno pozorište

U petak počinje Međunarodni festival komedije ''Mostarska liska''

Festival će biti otvoren izložbom "Glumac lirskog treptaja" Safeta Pašalića, u foajeu NPM-a, u 19:00 sati nakon čega slijedi predstava "Ime".
Kultura / Kazalište | 15. 04. 2019. u 15:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaesti Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2019." svoja vrata svečano otvara u petak, 19. travnja, u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Festival će biti otvoren izložbom "Glumac lirskog treptaja" Safeta Pašalića, u foajeu NPM-a, u 19:00 sati nakon čega slijedi predstava "Ime" Matthieu Delaporte & Alexandre da La Patelliere, u režiji Admira Glamočaka i izvedbi ansambla Pozorišta mladih Sarajevo u 20 sati.

Naredne večeri, 20. travnja, na repertoaru je predstava "Zašto je poludeo gospodin R?", Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera, u režiji Bobe Jelčića, a u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd.

U nedjelju, 21. travnja, igra predstava "Anđeli Babilona" Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Mostar, dok u ponedjeljak, 22. travnja, dolaze gosti iz Hrvatske s predstavom "Mušica", nastala prema tekstu Angela Beolca Ruzzentea, u režiji Silvije Vadla, u izvedbi Gradskog kazališta Sisak i Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

Utorak, 23. travnja, rezerviran je za nastup Oxygen Production iz Sarajeva i predstavu "Narodni poslanik" Branislava Nušića, u režiji Alena Muratovića. Narednog dana, 24. travnja, na programu su gosti iz Beograda, odnosno Presek Dijagonala s predstavom "Brak mrak" Antonija Amurija, čiju režiju potpisuje Tea Puharić.

Zadnji dan natjecateljskog dijela, 25. travnja, nastupa Narodno pozorište RS iz Banja Luke s komedijom "Naši dani", Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Senad Bašić koji će i predsjedavati žirijem, nagrađivani bh. redatelj i dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Pjer Žalica i glumac Ateljea 212 Erol Kadić.

Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i žiri medija te publika, koji je ove godine u istom sastavu kao i proteklog festivala. U žiriju medija su Meliha Smajkić, Cvita Kusić i Rosanda Zovko, dok su u žiriju publike Seada Kuštrić, Nada Dalipagić i Edna Voloder.

Pored natjecateljskog, Festival i ove godine obiluje bogatim popratnim programom koji će biti objavljen tek neposredno prije njegovog početka.

Ulaznice za sve programe su u prodaji po cijeni od 10 maraka, a dostupni su i paketi ulaznica po cijeni od 50 maraka, koji podrazumijevaju jednu ulaznicu za sve izvedbe u trajanju Festivala, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Festival će biti zatvoren 26. travnja, ceremonijom dodjele nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića koji će biti održan u čast nagrađenima.

Kopirati
Drag cursor here to close