40. Kazališne igar BiH Jajce

U Jajcu gostovali glumci HNK Mostar s predstavom 'Isus, Sin Čovječji'

U Jajcu je nastupilo Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar sa predstavom "Isus, Sin Čovječji" autora Halila Džubrana, u režiji s potpisom Roberta Pehara.
Kultura / Kazalište | 30. 08. 2021. u 23:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sceni Doma kulture Jajce u okviru natjecateljskog programa 40.Pozorišnih/Kazališnih igara BiH Jajce u ponedjeljak je nastupilo Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar sa predstavom  "Isus, Sin Čovječji" autora Halila Džubrana, u režiji  s potpisom Roberta Pehara.

Ovom predstavom HNK Mostar je ujedno obilježilo  90. godišnjicu smrti Halila Džubrana.

U predstavi igraju Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Dražen Pavlović, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Anja Kraljević, Iva Šimić, Velimir Pšeničnik Njirić i Ana Ljubić.

Foto: Fena / U Jajcu gostovali glumci HNK Mostar s predstavom Isus, Sin Čovječji

Dramaturg je Dragan Komadina, autor glazbe Gabrijel Prusina, scenografkinja je Vesna Režić, a kostimografkinja Mirjana Zagorec. Za koreografiju i scenski pokret zadužena je Jelena Kordić Kuret.

Predstava je rađena po knjzi libanonskog pjesnika i filozofa Halila Džubrana "Isus, Sin Čovječji", poetiziranoj biografiji Isusovog života.

Predstava  prati  Isusov život: od rođenja i djetinjstva, preko izbora apostola i početka javnog djelovanja do ulaska u Jeruzalem, Posljednje večere, Judine prodaje Isusa, suđenja pred Pilatom te razapinjanja na križ i uskrnuća.

U predstavi je i Džubran prisutan kao dramski lik te sam sudjeluje u inscenaciji vlastite proze, a njegovi monolozi su interpretacija  poeme „Tvoj Libanon i moj“, objavljene u zbirci pjesama „Prorokov vrt“.

Nakon predstave održan je  okrugli sto.

Kopirati
Drag cursor here to close