TIFBU

U Bugojnu počinje Teatarski internacionalni festival

Festival počinje predstavom "Rod i dom“ u izvedbi Irfana Kasumovića, člana tuzlanskog teatra "Kabare“.
Kultura / Kazalište | 31. 10. 2018. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teatarski internacionalni festival Bugojno (TIFBU) počet će u četvrtak u tom gradu predstavom "Rod i dom“ u izvedbi Irfana Kasumovića, člana tuzlanskog teatra "Kabare“.

''Radi se o monodrami koja je proglašena najboljom na prošlogodišnjem festivalu u Bugojnu, redatelja Vlade Keroševića. Irfanu će, ovom prilikom, biti uručen TIFBU reflektor, grand prix nagrada za 2017., i time ćemo otvoriti teatarsku kutiju za ovu godinu'', kazao je Amel Ugarak.

Dodaje da će, kroz različite teatarske koncepte, u naredna tri mjeseca poklonici kazališta moći pogledati zanimljiv, provokativan, ali i duhovit teatarski repertoar.

''Ovogodišnji TIFBU ima slogan 'Pita li se mene, išta?'. Pokušali smo dovesti predstave inspirirane najviše čovjekom, kao jedinkom društva koja traga za istinom, pravdom, egzistencijom, osjećanjima, okolinom, drugim ljudima, i u tome često zaboravi na sebe'', naglasio je.

Po njegovim riječima, već tijekom studenog publika će moći pogledati različite teatarske koncepte, studentske i forum predstave.

''Uz predstavu, koja će biti prikazana na otvaranju festivala u maloj sali KSC-a, u planu su predstave 'Ta ljubav' Pozorišta 'Đorđe Damjanović Đekša' Jaša Tomić Srbija. U sklopu Europskih noći teatra Dječje pozorište 'Eko-Art' iz Bugojna odigrat će predstave 'Crveno i bijelo' i 'Krugovi''', istaknuo je.

Kazao je da će predstavu "Status veze“ odigrati članovi DIS pozorišta mladih iz Banje Luke, te da će biti odigrana Forum predstava "BuJaMo 2“, te zanimljiva igra s maskama "Pentimento“.

''To je autorski projekt koji potpisuje Lea Sekulić. Za kraj novembra ostavili smo predstavu "Ostajte“, koju će odigrati članovi Nezavisne scene "NUBL“. Pozivamo publiku da prati TIFBU, a mi ćemo servirati dobre predstave'', zaključio je Amel Ugarak.

Kopirati
Drag cursor here to close