Suradnja

''Tramvaj zvan žudnja'' u HNK Mostar

Priča o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka.
Kultura / Kazalište | 14. 03. 2022. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u utorak, 15.3. 2022. godine, s početkom u 20 sati, gostuje predstava ''Tramvaj zvan žudnja'' Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika. Dva su kazališta i prije surađivala na koprodukcijskoj predstavi ''Logorilijada'' 2018. godine za koju je scenski predložak napisao Dragan Komadina, a režirao je Ivan Leo Lemo.

''Tramvaj zvan žudnja'' kultna je priča o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka, ostavlja aristokratsko okruženje i pronalazi utočište sa sestrom Stellom i njenim mužem Stanleyjem Kowalskim u trošnom stanu u New Orleansu.

''Tramvaj zvan žudnja'' zaživio je i kao dramski film snimljen 1951. godine kao adaptacija istoimenog kazališnog komada Tennesseeja Williamsa (za koji je 1947. osvojio Pulitzerovu nagradu).

Režiju, scenografiju i izbor kostima potpisuje Paolo Tišljarić, a u predstavi igraju Senka Bulić, Marjan Nejašmić Banić, Ivana Gulin, Zdeslav Čotić, Bojan Beribaka, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Ines Tričković i Branimir Vidić. Prevoditelj je teksta Ivo Juriša.

Sva su mjesta za ovu izvedbu već danima popunjena.

Kopirati
Drag cursor here to close