Festival

HNK Mostar u Turskoj s predstavom ''Ja od jutra nisam stao''

Od ostalih zemalja gostuju predstave iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Turske. Ovo je prvo gostovanje HNK Mostar na ovom međunarodnom festivalu u Turskoj.
Kultura / Kazalište | 14. 03. 2022. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 9. međunarodnom kazališnom festivalu ''Bursa Balkan Fest'', koji se održava u Bursi od 11. do 24. ožujka, gostuje i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru s predstavom ''Ja od jutra nisam stao''.

Izvedba predstave održat će se 16. ožujka 2022. godine u 20 sati. Od ostalih zemalja gostuju predstave iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Turske. Ovo je prvo gostovanje HNK Mostar na ovom međunarodnom festivalu u Turskoj. Cilj je festivala okupiti vodeća kazališta na Balkanu koja doprinose kazališnoj umjetnosti te prezentacija suvremenog kazališta ljudima u regiji.

"Ja od jutra nisam stao", autorice Une Vizek i u režiji Dražena Krešića, zanimljiv je dramski eksperiment o svijetu u kojem nisu dominantni muškarci nego žene. One drže vodeće pozicije i imaju bolje plaće, lakše se školuju i zapošljavaju. Muškarci ćube kući na porodiljnim, kuhaju, čiste i čuvaju djecu.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Mario Knezović, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Ivan Skoko. Dramaturg je Dario Bevanda, koreografkinja Ena Kurtalić, skladatelj Marko Jakovljević, oblikovatelj svjetla Martin Šatović, savjetnik za scenografiju Dalibor Nikolić, a rekvizitu je izradio Marko Mrdaković, priopćeno je iz HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close