'Sviraj to ponovno, Sam'

HNK Mostar otvara Dane smijeha u Vukovaru

Glumački ansambl je otputovao u Vukovar, a u utorak, 25. lipnja, ovom će predstavom otvoriti festival.
Kultura / Kazalište | 24. 06. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na četvrtim vukovarskim Danima smijeha ove godine Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastupa s jednom od svojih najposjećenijih predstava „Sviraj to ponovno, Sam“ u režiji Marija Kovača, a po tekstu glasovitoga Woodyja Allena.

Glumački ansambl je otputovao u Vukovar, a u utorak, 25. lipnja, ovom će predstavom otvoriti festival. Ivan Skoko, jedan od protagonista ove predstave u kojoj se svatko može prepoznati, prvi put gostuje na ovom festivalu te naglašava kako je u Slavoniji uvijek zadovoljstvo igrati jer je publika divna.

''Ovo je komedija specifičnog humora koja progovara o muško-ženskim odnosima, a tema je, unatoč ozbiljnosti, obrađena na način da je lagana za gledanje i vrlo opuštajuća. Nadam se da će se vukovarskoj publici svidjeti“, kaže Skoko.

Jedan ostavljeni i zbunjeni muškarac ne snalazi se sa ženama i u igri zavođenja uvijek gubi, uz to je i veliki filmofil pa mu se u trenucima anksioznosti u fantazijama pojavljuje Humphrey Bogart sa savjetima, to je ukratko radnja ove drame, ali ima ona još i puno toga. Muško-ženski odnosi su stalna tema, ali koja može biti ispričana na primamljiv i humorističan način.
Robert Pehar, koji glumi glavnog lika ove drame, kaže da je zapravo britki inteligentni humor ono što je opuštajuće u predstavi jer ni u jednom trenutku ne ulazi u vulgarnost.

Inače, ova komedija je postavljena šezdesetih godina, ali je i danas svježa zbog same tematike, ali i Woodyja Allena koji ima brojne zaljubljenike u svoj rad diljem svijeta.

Osim Pehara i Skoke u predstavi igraju i Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Ivo Krešić.

Na Dane smijeha, osim mostarskog HNK, dolazi Glumačka družina Histrion s predstavom „Tajkuni“, Hit teatar s predstavom „Metoda za brak“, Knap i „Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnog zašto“, a festival zatvara predstava „5žena.com“ rađena u suradnji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh.

Kopirati
Drag cursor here to close