Program za studeni

Što gledamo na daskama Narodnog pozorišta Mostar?

Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i reditelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu „skrivenih“ kamera, i kao posljedicu, raskol unutar ličnosti koja se nađe između stvarnosti i realitija - parastvarnosti.
Kultura / Kazalište | 03. 11. 2021. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Mostaru i ovog mjeseca Vas očekuju interesantne izvedbe. Već u petak, 5.11.2021.godine, u 20 sati, na Velikoj sceni NPM-a publika ima priliku gledati drugu reprizu predstave „Heroj nacije“ Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca. Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i reditelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu „skrivenih“ kamera, i kao posljedicu, raskol unutar ličnosti koja se nađe između stvarnosti i realitija - parastvarnosti. Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, Emir Spahić i Vedran Vilogorac.

Predstava „Identitluk“ autorski projekat ansambla predstave, redateljiceTanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, prema motivima djela Amina Maaloufa, na rasporedu je u petak, 12.11.2021. godine, sa početkom u 20 sati. Riječ je o predstavi koja je osvojila srca publike, te pobrala brojne nagrade na festivalima širom BiH.

Foto: HNK Mostar / Ivan Skoko u predstavi Identitluk

„Identitluk“ suočava dominantne bosanskohercegovačkeidentitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog:,,čije je bolje?''. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara. Glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad/Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Narodno pozorište Mostar i ove godine sudjeluju u manifestaciji Noć teatra BiH, te će u okviru iste u subotu, 20.11.2021. godine, u 20 sati biti odigrana predstava „Heroj nacije“ Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca. Ulaz je besplatan uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.

Foto:PR / Predstava "Ne igraj na Engleze"

Posljednji petak u mjesecu studenom, 26.11., rezerviran je za komediju „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, sa početkom u 20 sati. Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Osim planiranih izvedbi, tijekom studenog u NPM-u planiran je početak rada na novom pozorišnom komadu, a više detalja o tome javnost će biti naknadno obaviještena.

Predstave će biti odigrane uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close