HNK Mostar

Splićani ovacijama ispratili mostarskog 'Hamleta'

Jezik Ive Brešana i sam tekst itekako je blizak splitskoj publici pa je bilo utoliko uzbudljivije prenijeti emociju i osluškivati reakciju publike.
Kultura / Kazalište | 17. 05. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'  u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, a u režiji Ivana Lea Leme u četvrtak navečer je do posljednjeg mjesta ispunila splitski HNK te na kraju doživjela gromoglasan pljesak što govori o odličnom prijemu kod Splićana.

Jezik Ive Brešana i sam tekst itekako je blizak splitskoj publici pa je bilo utoliko uzbudljivije prenijeti emociju i osluškivati reakciju publike.

''Unaprijed smo znali da imamo izvrsnu predstavu koja je već polučila poprilično uspjeha i na festivalima, gostovanjima i pred domaćom publikom, ali bez obzira na to vladala je doza zanosa i ushita jer je izvodimo pred publikom koja dobro poznaje jezik Ive Brešana. Publika je fantastično doživjela predstavu što se vidjelo po erupciji oduševljenja na samom naklonu, ali i tijekom cijele predstave jer je od početka sudjelovala i smijehom, ali i u onim trenucima kada se osjeti tajac zbog doživljenog na sceni. Pri povratku, u razgovoru s kolegama zajedno smo osvješćivali ono što je redatelj Ivan Leo Lemo savršeno odradio s ovom predstavom“, kazao nam je o predstavi Robert Pehar koji igra ulogu Učitelja u ovoj predstavi.

Za 'Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja' i na domaćoj sceni se uvijek traži ulaznica više, a sjajni ansambl u izvedbama do sada svaki put nadmaši sam sebe.

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, te kao seljani Nikolina Marić, Danica Džidić, Stana Šuman, Sofija Vrljić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić. Dramaturg je Dragan Komadina, scenografkinja Vesna Režić. Kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec, skladatelj je Zvonimir Dusper Dus, a koreograf Leo Mujić.

Kopirati
Drag cursor here to close