HNK u Zagrebu

Sorry – Bobo Jelčić istražuje život u kazalištu i kazalište u životu

Predstava "Sorry" Bobe Jelčića dio je projekta "Prošireno kazalište" unutar mreže kazališta okupljenih u Prospero projektu…
Kultura / Kazalište | 01. 06. 2022. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u srijedu 15. lipnja, praizvedbu autorskog projekta Bobe Jelčića "Sorry", istraživanje života u kazalištu i kazališta u životu kroz dekonstrukciju arhetipskih priča o naizgled jednostavnim odnosima, piše Hina.

Kako se ističe u najavi, projekt je osmišljen kao kazališni proces u kojemu će istraživanje biti radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

U predstavi "Sorry" redatelj Bobo Jelčić upotrebljava jednostavnu rekvizitu za istraživanje života u kazalištu i kazališta u životu, izravnim pristupom u radu s glumcima oblikujući minimalan niz događaja postavljenih među stanovnike jednoga malog i običnog gradića.

U ovome se kazališnom istraživanju susreću glumci Drame HNK u Zagrebu i mladi glumci, studenti ADU u Zagrebu, te zajedno dekonstruiraju arhetipske priče o naizgled jednostavnim odnosima, poput odnosa majke i kćeri, oca i sina, unutar prijateljstva, prvih ljubavi.

Dramaturginja je Mirna Rustemović, kostimografkinja i scenografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, a oblikovatelj svjetla Ivan Lušičić.

Igraju Jadranka Đokić, Lana Meniga, Melody Martišković, Marko Makovičić, Luka Knez, Lara Nekić, Vid Ćosić, Marin Stević, Alma Prica, Ivan Colarić, Andrej Drenski i Antonio Mrzlić.

Predstava "Sorry" Bobe Jelčića dio je projekta "Prošireno kazalište" unutar mreže kazališta okupljenih u Prospero projektu, a kojega je član i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu od 2014., objavila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close