Ovacije

Sjajna završnica 18. Ljetne škole glume GKM-a Vitez

Tijekom gotovo sat vremena programa publika je u više navrata burnim pljeskom pozdravila igru polaznika škole glume, a na samom kraju su ih nagradili ovacijama.
Kultura / Kazalište | 26. 08. 2023. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Na završnom prikazu 18. Ljetne škole glume Gradskog kazališta mladih Vitez u Kazališnoj dvorani Vitez okupilo se oko 200 posjetitelja, koji su uživali u glumačkim bravurama mladih glumaca.

Tijekom gotovo sat vremena programa publika je u više navrata burnim pljeskom pozdravila igru polaznika škole glume, a na samom kraju su ih nagradili ovacijama.

Ovogodišnja Ljetna škola glume Gradskog kazališta mladih Vitez (GKM Vitez), osamnaesta po redu, okupila je oko 20 mladih, kojima je tijekom protekla gotovo dva mjeseca ponudila dodatno znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume. Kao i svake godine Ljetna škola glume ima za cilj i zabaviti te kreativno motivirati nove članove kazališta, kao i one koji su već dulje članovi GKM-a Vitez.

„Još jedna čarobna kazališna noć je iza nas. Mladi glumci, od kojih se većina njih prvi put pojavila na velikoj sceni na sjajan su način iznijeli svoje zadatke, na što je brojna publika odlično reagirala. Na najljepši mogući način smo najavili naše jubilarne 15. Dane kazališta, ali i audiciju za prijem novih članova, koja će biti održana u četvrtak, 14. rujna ove godine“, poručio je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Ljetna škola glume” GKM-a Vitez obuhvatila je glumačke radionice koje će budućim članovima kazališta poslužiti u daljnjem kazališnom radu. Radionice je vodila Sunčica Strukar, studentica četvrte godine Akademije dramskih umjetnosti i članica Gradskog kazališta mladih Vitez.

Ukupno 15 mladih sudjelovalo je na završnici ovogodišnje Ljetne škole glume GKM-a Vitez i to Andrej Paradžik, Monika Rajković, Lejla Zolota, Amna Majstorić, Bruna Grabovac, Andrea Visković, Sofija Ćosić, Iva Velte, Ella Blaž-Vujica, Marta Križanac, Kenan Hurem, Vanja Strukar, Sumeja Mujkić, Petar Blaž i Petar Domić.

Posjetitelji su svojim novčanim prilozima podržali želju GKM-a Vitez za prikupljanjem novčanih sredstava, koja će biti uplaćena Domu za djecu bez roditeljskog staranja „Maestral“ iz Splita.

Također, iz GKM-a Vitez su za nedjelju, 27.8. 2023. godine, s početkom u 20,00 sati, najavili i početak ovogodišnjih 15. Dana kazališta „Vitez 2023“, koje će službeno otvoriti predstava „Paklene strune“, koprodukcija GKM Vitez i DIS teatra Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close