Mostar

Počeo 48. Festival autorske poetike

Festival je otvorio dugogodišnji član eMTeeM-a, a sada student glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Haris Pašić. Potom je izvedena predstava Mostarskog teatra mladih "Smrt je moja ljubav".
Kultura / Kazalište | 26. 08. 2023. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je na Memorijalnoj sceni 2532 svečano otvoren 48. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike. Festival je otvorio dugogodišnji član eMTeeM-a, a sada student glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Haris Pašić. Potom je izvedena predstava Mostarskog teatra mladih "Smrt je moja ljubav".

Drugog dana festivala publici se nude dvije predstave. Najprije će u okviru poetskog festivala "Žena s knjigom" u Yunuz Emre institutu sa početkom u 19,00 sati biti izvedena predstava "Fatima, nevjesta od boli", što je verzija Hasanaginice iz vizure žene. Predstava je nastala po tekstu Ljubice Ostojić, a režirao ju je Sead Đulić.

Nakon toga, na Memorijalnoj sceni Mostarski teatar mladih će u 21 sati izvesti predstavu "Maslinova grana" koju je režirala Amra Prutina.

Prva dva festivalska dana u znaku su eMTeeM-a zbog činjenice da sa ovim izvedbama počinje obilježavanje pedeset godina postojanja Mostarskog teatra mladih. Ovo je doprinos festivala jubileju eMTeeM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close