Podcast "Imam ideju"

VIDEO I Katarina, kraljica kozmetike: Ponosna sam na "Ovnak" i svoj Vitez

U samim počecima uobiteljskoj firmi Ovnak d.o.o. ponajmanje trgovalo kozmetikom, dok je danas upravo obratno - najveći dio djelatnosti je upravo kozmetika. Tako je nastao danas popularni brend "CM-Cosmetic Market".
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 02. 2023. u 08:30 Miljenko Buhač | Bljesak.info
IMAM IDEJU 34# | KATARINA KAFADAR, kraljica kozmetike: Ponosna sam na "Ovnak" i moj Vitez

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U podcastu "Imam ideju" portala Bljesak.info imamo čast i zadovoljstvo ugostiti magistru Katarinu Kafadar, direktoricu tvrtke Ovnak d.o.o. iz Viteza.

Magistrica ekonomije i prava obiteljskoj kompaniji se pridružila 2016. godine, a od 2020. skupa s bratom Valentinom vodi ovo poznato poduzeće koje u svome portfelju sadrži nekoliko različitih branši.

"Sami počeci naše obiteljske tvrtke sežu još u 1991. godinu kada je moj otac, skupa sa svojom braćom i pokojnim djedom, pokrenuo firmu koju je nazvao Ovnak, po rodnom mjestu obitelji. Započeli su na nagovor prijatelja, tada se trgovalo građevinskim materijalom, a radilo se i u uslužnim djelatnostima. A, koncept kakvog danas poznajemo započinje možda negdje 1994. godine kad se u Vitezu otvara trgovina mješovite robe", kaže naša gošća na početku razgovora.

Napominje kako se u samim počecima u njihovoj obiteljskoj firmi ponajmanje trgovalo kozmetikom, dok je danas upravo obratno - najveći dio djelatnosti je upravo kozmetika.

Tako je nastao danas popularni brend "CM-Cosmetic Market", koja danas broji 80 poslovnica.

Međutim, tvrtka Ovnak nije samo kozmetika; oni su 2007. ušli u autoindustriju, potom su započeli posao sa benzinskim crpkama kojih je danas, doduše sporedno, a tu je i farma "Ovnak", s proizvodnjom mlijeka. Uslijedila je akvizicija firme "VW Automobili" (2017.).

Naša gošća govori i o izgradnji vlastitog brenda Ovnak, kako u kozmetici, tako i po pitanju proizvodnje modnih nakita i nekih drugih proizvoda.

Razgovarali smo i o tome kako nove generacije, odnosno nasljednici preuzimaju obiteljski posao, tj. koje ih zamke i izazovi čekaju na putu do uspjeha. Zanimljivo je poslušati i taj segment podcasta, posebice za mlade ljude koje u budućnosti nešto slično očekuje ili se eventualno namjeravaju baviti poduzetništvom nakon okončanja školovanja.

Dakako, ugostiti poduzetnika i menadžera u podcastu neminovno sa sobom povlači pitanja o uvjetima u kojima kod nas radi i opstaje privatni, odnosno realni sektor, što poduzetnici očekuju od onih koji su na vlasti, kako rasteretiti gospodarstvo i niz drugih aktualnih, a često i brizantnih tema naše svakodnevnice.

Dotaknuli smo se i vremena krize koja traje već tri godine, ali i šansi koje su proistekle iz tih velikih izazova u kojima se poduzetništvo našlo u pandemijskoj i najnovije u energetskoj krizi, rastu inflacije i tome slično.

Dakako, naša gošća, kao pripadnica nove, mlade generacije osvrnula se i na teme koje se tiču mladih ljudi, njihovih dilema, nesigurnosti, nemogućnosti pronalaska posla i druge teme.

Predlažemo da podcast poslušate u cijelosti i bit ćete više nego zadovoljni! VIDEO

Kopirati
Drag cursor here to close