Program

Predstave u ožujku u novom ruhu Narodnog pozorišta u Mostaru

Na samom početku mjeseca ožujka predstava 'Perzeide' autorice Emine Kovačević-Podgorčević, u režiji Karmen Obrdalj
Kultura / Kazalište | 29. 02. 2024. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon kraće pauze koja je uslijedila zbog radova na rekonstrukciji sale na Velikoj sceni NPM-a u mjesecu ožujku ljubitelje kazališne umjetnosti očekuju izvedbe u potpuno novom ruhu Narodnog pozorišta u Mostaru.

Na samom početku mjeseca ožujka predstava 'Perzeide' autorice Emine Kovačević-Podgorčević, u režiji Karmen Obrdalj, gostovat će u još dva bosanskohercegovačka grada, točnije u Tuzli i Srebreniku.

U Narodnom pozorištu Tuzla predstava će biti odigrana u subotu, 2. ožujka, sa početkom u 19:30 sati, dok će u nedjelju, 3. ožujka, predstava biti izvedena u Centru za kulturu i informisanje Srebrenik sa početkom u 19 sati. Izvedba predstave 'Perzeide' odvija se u sklopu suradnje sa UN Women u Bosni i Hercegovini, a uz podršku Švedske. Ulaz na predstavu besplatan.

Bračno nasilje i nasilje nad ženama

Predstava 'Perzeide' bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu. U predstavi igraju Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

Povodom obilježavanja 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, Narodno pozorište u Mostaru poklanja publici izvedbu komedije 'Ne igraj na Engleze' autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića koja će biti odigrana u petak, 8. ožujka, sa početkom u 20 sati.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći... U predstavi igraju Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić. Ulaz na predstavu besplatan.

Foto: PR / Ne igraj na Engleze

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 15. ožujka, u 20 sati, na rasporedu je zanimljiva i poučna predstava 'Bilo jednom...' autora i redatelja Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića.

Predstava 'Bilo jednom' je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo ko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i šta nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali... U predstavi ćete sigurno prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim 'malim' stvarima svog života i da li je nešto moglo drugačije.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Priča o ljudskoj otuđenosti

Na maloj sceni 'Studio 64' Narodnog pozorišta u Mostaru, u petak, 22. ožujka, na repertoaru je predstava 'Alfa Beta' Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića.

'Alfa Beta' je zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena?

Foto: PR / Detalj iz predstave Alfa Beta

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14 sati, te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close