Premijera

O raspadu jedne civilizacije i jednog svemira: 'Utopija' na daskama Lutkarskog kazališta Mostar

Povodom premijere predstave Utopija Lutkarskog kazališta Mostar, u srijedu 28. veljače, je na kazališnoj sceni održana konferencija za novinare..
Kultura / Kazalište | 28. 02. 2024. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom premijere predstave Utopija Lutkarskog kazališta Mostar, u srijedu 28. veljače, je na kazališnoj sceni održana konferencija za novinare na kojoj su o predstavi govorili Tibor Oreč, ravnatelj Lutkarskog kazališta Mostar i jedan od glavnih glumaca, redatelj Vanja Jovanović, Mario Tomašević iz Sinja, koji je zadužen za vizualni identitet predstave, te glumci Marta Haubrich, Anela Planinić Škutor i Ivan Nevjestić.

Prema riječima Tibor Oreča, ravnatelja Lutkarskog kazališta Mostar umjetnost je sastavni dio života i bez umjetnosti ne možemo u potpunosti izgraditi sebe. Bez umjetnosti bi postali samo prazne ljušture. Kroz povijest propadala su mnoga kraljevstva, carstva i države ali jedina konstantna je bila umjetnost koja je ljude oduvijek vukla, tjerala na bolje sutra i stvaranje ljepšeg i plemenitijeg svijeta.

Foto: PR / Povodom premijere Utopije

Utopija, kako je istaknuo redatelj Jovanović, bavi se značajem umjetnosti, kako u životu pojedinca, tako i u životu jedne obitelji, jedne nacije, jedne civilizacije i jednog svemira.

''Predstava metaforički stavlja u fokus raspad jedne civilizacije i jednog svemira, a radnja prati obitelj slikara i njihovu najmlađu članicu Martu'', istaknuto je.

Glumci Lutkarskog kazališta Mostar na današnjoj press konferenciji izrazili su zadovoljstvo suradnjom s hrvatskim umjetničkim dvojcem Jovanović-Tomašević, zbog njihovog artističkog i jednostavnog pristupa kreativnom procesu.

Podsjetimo glazbu za predstavu radio je Marin Živković, asistentica dramaturgije je Hana Kunić, majstor tona Dario Šunjić, majstor svjetla Arijan Knezović, a scenski majstori Zoran Antonijević i Filip Miljko.

Premijera predstave bit će održana u četvrtak 29. veljače sa početkom u 18 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar.

Predstava je namijenjena za djecu uzrasta 10+ godina.

Kopirati
Drag cursor here to close