Svečano

Predstava "Savršeni partner" otvorila Mostarsko proljeće

Predstavu je režirala Slađana Kilibarda, a u njoj igraju Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela.
Kultura / Kazalište | 11. 10. 2021. u 22:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavom "Savršeni partner" autora Mire Gavrana, u izvedbi Teatra "Gavran" u ponedjeljak otvoreno je 23. izdanje Dana Matice hrvatske Mostar – Mostarsko proljeće.

Predstavu je režirala Slađana Kilibarda, a u njoj igraju Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela.

Program Mostarskog proljeća nastavlja se u srijedu, 13. listopada, kada će biti upriličeno predstavljanje knjiga fra Ike Skoke "Franjevci u djelima Ive Andrića".

Foto: Fena / Predstava "Savršeni partner" otvorio Mostarsko proljeće 

Predstavljanje će se održati u 19:00 sati u hotelu "Mostar", a u programu sudjeluju prof. dr. Perina Meić, prof. dr. fra Danimir Pezer, Misijana Brkić Milinković i sam autor.

U okviru kazališnog programa na maloj sceni HNK Mostar bit će izvedena predstava "Spremni", autorice Kristine Gavran, u režiji Jelene Kordić Kuret, a 21. listopada na istom mjestu gostuje Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banje Luke s predstavom "Skupština".

U suradnji s HNK Mostar, HNK Šibenik će 5. studenoga na maloj sceni izvesti "Arsenov feral". Riječ je o projektu koji je posvećen Arsenu Dediću, a nastao je po ideji ravnatelja HNK Šibenik Jakova Bilića. Program je namijenjen publici koja voli poeziju, šansonu i profinjenu glazbu.

Foto: Fena / Predstava "Savršeni partner" otvorio Mostarsko proljeće 

Planiran je i niz zanimljivih izložbi mladih umjetnika iz Hercegovine. Riječ je o ciklusu kojeg autorski potpisuje Dragan Marijanović, a mlade autore ugostit će Galerija "Rondo".

Radi se o izložbama Ane Naletilić pod nazivom "Nije bilo planirano", Megi Kunštek "Šetnja", Natalija Šušnjar s izložbom "This is vol. 2 – manifestacija svijesti više razine" i Tomislav Zovko s izložbom "Silikonologija".

U nastavku programa predviđeno je predstavljanje knjige profesora Ivana Sivrića "Za suvremena pitanja" te monografije "Ferdinand Zovko-Baritonov život za publiku", autora Dragana Marijanovića.

Dječji dan održat će se 9. prosinca u Kosači, u suradnji s manifestacijom "Književni memorijal Krešimir Šego", a nastupit će književnici Miljenka Koštro, Miro Naletilić, Iva Nuić, Zdravka Mila Marijanović, Radica Leko, Sonja Škobić, Ana Šego, Šimo Ešić, Milena Jukić Bandić i Marina Kljajo Radić.

Za prosinac je najavljena izložba Ivana Hercega u Galeriji kraljice Katarine, a riječ je o slikaru i odvjetniku iz Ljubuškog.

Zbog epidemiološke situacije Mostarsko proljeće održava se u jesen, a organizatori, iako su bili prinuđeni reducirati program, vjeruju kako će svatko na ovogodišnjim Danima Matice hrvatske pronaći nešto za sebe.

Foto: Fena / Predstava "Savršeni partner" otvorio Mostarsko proljeće 
Kopirati
Drag cursor here to close