Predsjednici&ca

Dva sata smijeha u Ljubuškom

Iznimno aktualna i britka komedija Predsjednici&ca, nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, oduševila je brojne posjetitelje.
Kultura / Kazalište | 21. 06. 2023. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji HKD Napredak Podružnice Ljubuški te u okviru projekta Napretkovi ljubuški dani, publika je u prepunom Kulturnom centru skoro dva sata uživala u vrhunskoj zabavi bivših predsjednika, odnosno kazališne ekipe iz zagrebačkog kazališta Kerempuh koji su na dojmljiv način, okupljeni na večeri, gledatelje podsjetili na prošlost i sadašnjost te upozorili na neizvjesnu budućnost.

Iznimno aktualna i britka komedija Predsjednici&ca, nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, oduševila je brojne posjetitelje.

Foto: PR / Predstava Predsjednici&ca u Ljubuškom

U predstavi igraju: Tarik Filipović (Franjo Tuđman), Hrvoje Kečkeš (Stjepan Mesić), Ornela Vištica (Kolinda Grabar-Kitarović), Siniša Miletić (Ivo Josipović) i Boris Svrtan (Josip Broz Tito).

Mogu li oni, unatoč različitim političkim težnjama, ujedinjeni stremiti prema zajedničkom cilju? Mogu li nam oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Iako se radi o pitanjima na koje nemamo odgovor, pozornica je otvorila prostor mašti te donijela cinične note kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Prije predstave je posebno emotivna bila Ornela Vištica, obzirom da je dio djetinjstva provela u Ljubuškom odakle nosi divne uspomene.

Podršku ovome projektu dali su Grad Ljubuški, Skupština i Vlada ŽZH, HKD Napredak te Središnji državni ured za Hrvate izvan RH.

Kopirati
Drag cursor here to close