eMTeeM

Poezija u znak sjećanja na Tonija Pehara

''Praznina i danas jednako boli i jednako zjapi nepopunjena. Jer jedan je Toni Pehar. Praznina je na sceni, ali i u našim životima.''
Kultura / Kazalište | 08. 07. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Danas se navršilo dvanaest godina kako je sa životne i teatarske scene u vječnost otišao prvak svih teatarskih scena Mostara, ali prije svega naš prijatelj, drug, učitelj, naš Toni'', navode u svojoj objavi u znak sjećanja na Tonija Pehara iz eMTeeM-a.

''Ni danas, kao ni prije dvanaest godina ne pronalazimo riječi kojima možemo iskazati naše emocije i prazninu koja je nastala njegovim odlaskom. Praznina i danas jednako boli i jednako zjapi nepopunjena. Jer jedan je Toni Pehar. Praznina je na sceni, ali i u našim životima.

Svakodnevno mlade ljude koji kroče u svijet teatra inspiriramo i motiviramo Tonijevim ulogama, Tonijevim dosjetkama, načinom spremanja uloga, posvećenošću umjetnosti teatra. I danas je Toni Pehar, kao dobri duh eMTeeM - a, tu sa nama, jer stvaralački zanos koji ga je vodio ostavio je duboki trag i nadahnuće je za mlade umjetnike, a nakon njegovog preranog odlaska ostala je velika praznina na bh. kazališnoj sceni'', navode.

U znak sjećanja na Tonija, zajedno sa SKPD "Prosvjeta" večeras će u Ćorovića kući sa početkom u 19 sati održati promociju knjige pjesama "Pokajnicima pred buđenje" autora Slavena Trebovca.
Slaven Trebovac je rođen 30. studenog 1977. godine u Prijedoru gdje i danas živi. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Kao student bavio se glumom u kazalištu i na filmu. Piše poeziju. Dobitnik je više značajnih domaćih i međunarodnih nagrada za poeziju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close