"Osvajanje slobode"

Počinje Festival autorske poetike u Mostaru

Pored predstava bit će upriličene i svečane dodjele nagrade za umjetničku hrabrost koja nosi ime eMTeeM-ove, rano preminule glumice, Amre Prutina, te nagrade "Svjetlost Mostara".
Kultura / Kazalište | 24. 08. 2023. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sutra, 25. kolovoza počinje 48. Mostarski teatarski festival-Festival autorske poetike koji će trajati do 31. kolovoza.

Festival se odvija pod motom "Osvajanje slobode". Na festivalu će biti izvedeno 8 predstava iz Zagreba, Banja Luke, Sarajeva, Kaknja, Bugojna i Mostara.

Pored predstava bit će upriličene i svečane dodjele nagrade za umjetničku hrabrost koja nosi ime eMTeeM-ove, rano preminule glumice, Amre Prutina, te nagrade "Svjetlost Mostara", koja je u suštini nagrada za životno djelo.

Festivalski program pratiće stručni žiri koji dodjeljuje 5 ravnopravnih nagrada "Mravac", te nagradu za dramaturgiju koja nosi ime dugogodišnje dramaturginje-saradnice eMTeeM-a Ljubice Ostojić, te od ove godine i žiri publike koji će svako veče dodjeljivati nagradu za glumačko ostvarenje večeri, te na kraju Festivala proglasiti najbolju predstavu po izboru publike.

Festival se ove godine održava pod pritiskom, zbog mogućnosti gubitka scene, jer rok za izmirenje preostalih obaveza po osnovu kirije je posljednji dan Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close