8. travnja

Mostar: Žohari u MTM-u

Mladi eMTeeM-ovci su istražujući mogućnosti teksta "Žohari" našli puno sličnosti s gradom u kojem žive i u kojem nisu zadovoljni sa onim šta im grad nudi.
Kultura / Kazalište | 08. 04. 2023. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih u subotu, 8. travnja na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20:00 sati igra 45. reprizu predstave ''Žohari'' koja je nastala po tekstu Stanislawa Ignacy Witkiewicza.

Mladi eMTeeM-ovci su istražujući mogućnosti teksta "Žohari" našli puno sličnosti s gradom u kojem žive i u kojem nisu zadovoljni sa onim šta im grad nudi. Rezultat tog istraživanja je vrlo precizna detekcija onih koji uništavaju i grad i njihove živote u gradu. Predstavom to vrlo slobodno, direktno i bez ikakvih zadrški i kažu.

''Dođite u Titovu 128 i čujte šta mladi ljudi Mostara kažu o gradu u kojem žive. Oni će vam reći ko su žohari koji uništavaju grad i naše živote u njemu, a vi im svojim prisustvom dajte snagu u njihovom nastojanju da stvari mijenjaju na bolje. Predstava kao da poručuje: Djeluj, naša se sudbina rješava'', priopćeno je iz MTM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close