Devet dana festivala

Počeo MESS: Različitost je sam smisao svijeta

Na otvaranju se predstavila i grupa građana različitih socijalnih kategorija i potreba, koja je na svoj način ukazala da smo svi slični i različiti u svojim životima
Kultura / Kazalište | 01. 10. 2017. u 09:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastupom belgijske teatarske trupe Needcompany i predstavom ''Slijepi pjesnik'', koja je izvedena na sceni Bosanskog narodnog pozorišta, u subotu navečer počeo je 57. Internacionalni teatarski festival MESS.

Tijekom sljedećih devet festivalskih dana bh. publika i brojni gosti imaju priliku vidjeti 29 predstava iz 15 zemalja, uz nekoliko pratećih festivalskih programa pod zajedničkim nazivom "MESS Off Program" koji će sadržavati izložbe plakata, promocije knjiga i fotomonografija.

Otvarajući ovogodišnji Festival direktor Nihad Kreševljaković je istaknuo kako nastojimo upoznati jedni druge i to je osnova naših misija.

''Različitost je sam smisao svijeta u kome živimo, a protreba da prihvatimo druge je suštinska potreba da shvatimo sami sebe. Teatar je bio, i još uvijek je, jedno od utočišta gdje pred neveremenom koje nosi sve pred sobom tražimo odgovore, kroz komunikaciju i bez straha od drugih i drugačijih'', rekao je Kreševljaković.

Na otvaranju se predstavila i grupa građana različitih socijalnih kategorija i potreba, koja je na svoj način ukazala da smo svi slični i različiti u svojim životima.

Program Festivala MESS obradovat će i najmlađu publiku koja će na 'malom MESS-u' vidjeti predstave "Čarobni frulaš" redatelja Eugenia Montija Collae iz Italije, "Mali nauk o životinjama" redateljice Maje Zećo iz Bosne i Hercegovine, "Ježeva kućica" iz kanadsko-hrvatske produkacije i postavci redateljice Eve Cvijanović, zatim nastup bh. "Vunenog pozorištanceta" koje su posložile autorice Željka Lomez i Tatjana Šojić, predstavu "Ružno pače" hrvatske redateljice argentinskog porijekla Renate Carole Gatice, te "Tri praščića", "Dječak zvani vjetropir" redatelja Sergia Serrana iz Brazila i zeničku predstavu "Prodani smijeh" bugarskog redatelja Daria Kovačovskog.

Kopirati
Drag cursor here to close