Novi komad

Počele pripreme za novu predstavu u NPM-u

''Predstava koja na scenu donosi mirise i okuse života, lijepih i ružnih stvari koje nam se događaju, određuju naše živote, a mi ne spoznajemo ili kasno spoznajemo njihovu važnost''.
Kultura / Kazalište | 16. 11. 2021. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu u Mostaru počele su pripreme za novi pozorišni komad pod nazivom „Bilo jednom ...“ prema tekstu Miloša Radovića, u adaptaciji i režiji Jasmina Krpe.

Dramaturgiju potpisuje Emina Kovačević, scenografiju i kostimografiju Azra Imamović, a video segment produkcija „ZAP Mostar“. U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić, a premijera predstave se očekuje krajem prosinca.

''Predstava koja na scenu donosi mirise i okuse života, lijepih i ružnih stvari koje nam se događaju, određuju naše živote, a mi ne spoznajemo ili kasno spoznajemo njihovu važnost. Priča o nadama, mladosti i stranputicama koje te nade ruiniraju i obesmisle. Priča o ljubavi. Priča o odlasku. Priča o samoći. Mračna bajka u kojoj ćete sigurno prepoznati nešto svoje. Predstava na kojoj ćete se smijati sa gorčinom, a možda i pustiti suzu sa osmijehom'', istaknuo je redatelj predstave Jasmin Krpo.

Dok s nestrpljenjem očekujemo premijeru spomenute predstave, u NPM-u se nastavlja sa redovnim aktivnostima, pa tako će u subotu, 20.11.2021. godine, u okviru manifestacije Noć teatra BiH, biti odigrana predstava „Heroj nacije“ Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca, sa početkom u 20 sati.

Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i redatelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu „skrivenih“ kamera, i kao posljedicu, raskol unutar osobnosti koja se nađe između stvarnosti i realitija - parastvarnosti.

Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, Emir Spahić i Vedran Vilogorac.

Ulaz je besplatan uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a. Predstava će biti odigrane uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Kopirati
Drag cursor here to close