Iz sjene

Upoznajte "Nevidljive žene u kazališnoj umjetnosti Mostara"

Događaj će se održati 27. srpnja u 19:00 sati u Mostarskom teatru mladih, Memorijalna scena 2532.
Kultura / Kazalište | 26. 07. 2022. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Incijativa građanki i građana Mostara organizira 27. srpnja događaj, pod nazivom "Nevidljive žene u teatarskoj umjetnosti Mostara".

Događaj će se održati 27. srpnja u 19:00 sati u Mostarskom teatru mladih, Memorijalna scena 2532.

Na događaju će žene, glumice, predstaviti svoj rad na polju kazališne umjetnosti i glume, ali i zainteresiranu javnost upoznati o nevidljivim ženama, glumicama iz Mostara.

Naime, žene iz prošlosti Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe u ovom polju danas su skoro pa zaboravljene i službeni i podaci o njihovom radu su oskudni.

Takve žene predstavljaju simbol borbenosti i inspiraciju svim ženama, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost jer su se u vremenu u kojem su živjele i u kojem žive, svojim radom i trudom uspjele izdići iz mase.

Na ovaj način, Incijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su obilježile povijest kazališne umjetnosti Grada Mostara, ali i ženama koje će tek obilježiti povijest Grada.

"Pozivamo građanke i građane Mostara da 27. srpnja, zajedno s nama otkriju nevidljive žene Mostara".

Projekt financira organizacija "Kvinna till Kvinna". U idućem periodu Incijativa građanki i građana Mostara će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close