Nova Bila

Objavljen program 2. Regionalnog festivala monodrame inBox

Regionalni festival monodrame ''inBox'' održat će se po drugi put u Novoj Biloj od 01.09. do 04.09.2022.
Kultura / Kazalište | 26. 08. 2022. u 10:41 Bljesak.info
inBox 2022 - Nova Bila - Travnik

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni festival monodrame „inBox” održat će se po drugi put u Novoj Biloj od 01.09. do 04.09.2022. u organizaciji JU Hrvatski kulturni centar Travnik – Nova Bila i Kazališta mladih ''Korifej''.

U svojih 16 godina postojanja, Kazalište mladih ''Korifej'' se profiliralo kao važan ambasador kulturnih događaja u sredini u kojoj djeluje, a Regionalni festival monodrame organizira sa ciljem popularizacije monodrame kao oblika scenskog stvaralaštva i afirmiranja BiH i regionalnih akademskih glumaca, dramaturga i redatelja te uz posebnu želju izgrađivanja nove kazališne publike i obogaćivanja kulturne ponude SB kantona.

  / Objavljen program 2. Regionalnog festivala monodrame inBox

Festival je natjecateljskog karaktera te će i ove godine tročlani žiri odlučiti o najboljoj glumačkoj izvedbi čiji autor će biti nagrađen novčanom nagradom i statuom festivala.

''Posebno smo ponosni na segment festivala koji podrazumijeva natječaj za originalni tekst monodrame i dodjelu nagrade za isti. U pitanju je novčana nagrada za autora/icu teksta te produkcija nagrađenog teksta i njegovo izvođenje na narednom izdanju Festivala. Na taj način prerastamo revijalnu prirodu festivala i postajemo oni koji stvaraju nove sadržaje vrijedne pažnje ostalih regionalnih kazališnih profesionalaca i kazališne publike'', navodi direktorica Festivala Anela Križanac.

Program 2. Regionalnog festivala monodrame „inBox“ nudi besplatan sadržaj za svu zainteresiranu publiku te, između ostalog, sadržava pet predstava u svom natjecateljskom i jednu predstavu u revijalnom dijelu programa:

  • predstava „Neodustajanje“ – glumica: Marija Medenica (Srbija)
  • predstava „Ich liebe Deutschland“ – glumica: Jasmina Dedić Ibrić (BiH)
  • predstava „Naši dani“ – glumac: Radoslav Milenković (Srbija)
  • predstava „Bukača“ – glumica: Tea Šimić (Hrvatska)
  • predstava „Vla Vla Vlajland“ – glumica: Ecija Ojdanić (Hrvatska)
  • predstava po tekstu nagrađenom na Natječaju za najbolji originalni tekst monodrame u okviru 1. izdanja „inBox“ festivala “Izbori(se)!” – glumac: Damir Kustura (BiH) – REVIJALNI PROGRAM

Za kraj,  Križanac naglašava: ''Osim predstava, održat će se i dodatni edukativni i zabavni sadržaji čime želimo stvoriti jedinstven cjelodnevni sadržaj za posjetioce i publiku svih uzrasta. Zaista nema razloga da nas ne posjetite u vrijeme trajanja festivala, čekamo vas!“

Kopirati
Drag cursor here to close