Predstave

NPM: Početak sezone u znaku sjajnih predstava

Početak sezone u NPM-u u znaku sjajnih predstava
Kultura / Kazalište | 31. 08. 2020. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon otvaranja sezone i gostovanja na Kazališnim igrama BiH u Jajcu, Narodno pozorište Mostar otvara svoja vrata publici, te su za mjesec rujan pripremljeni zanimljivi naslovi.

Već u petak, 04.09.2020 godine, u 20 sati, na rasporedu je predstava„Huzur“ autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne. Predstava Huzur donosi priču o borbi jedne žene s bolešću, o suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Predstavom se želi potaknuti i povećati svijest o redovnim pregledima. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije. U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Saša Oručević, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić.

Predstava „Alfa Beta” Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića na repertoaru je u petak, 11.09., s početkom u 20 sati. “Alfa Beta” zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena? U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

U petak, 18.09., u 20 sati, bit će odigrana  komedija „Šta ćemo sad“ autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...? „Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

Komedija koja će Vas nasmijati do suza!

Sve predstave se igraju na Velikoj sceni NPM-a, uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi. S tim u vezi, posjetitelji će prilikom preuzimanja ulaznica biti obavezni ostaviti kontakt podatke, te će im se prilikom ulaska u Pozorište, kao i sudionicima predstave, mjeriti temperatura.

''Također, molimo sve posjetitelje da se pridržavaju propisane distance uz obavezno nošenje maski i dezinfekciju prilikom ulaska u Pozorište, te se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju'', navode u priopćenju iz NPM-a.


ULAZNICE

Cijena ulaznice je 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Dobra vijest za one koji imaju godišnje karate, koji su zbog iznenadne situacije s pandemijom Covid-19 bili uskraćeni za izvjestan dio protekle kazališne sezone, je da iste vrijede i za cijelu pozorišnu sezonu 2020/2021.

Krajem, rujna, točnije 25.09., počinje 17. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska 2020“ koji će trajati do 30.09., te uskoro objavljuju više informacija o održavanju Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close