Svjetski dan kazališta

Narodno pozorište publici poklanja "Novo normalno show"

Predstava "Novo normalno show" govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način.
Kultura / Kazalište | 23. 03. 2021. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište u Mostaru tradicionalno će u subotu, 27. ožujka u 20:00 sati obilježiti Svjetski dan kazališta izvedbom predstave "Novo normalno show".

Autor i redatelj Ivan Lema radio je predstavu prema motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara.

Svjetski dan kazališta obilježavaju kazališne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava. Međunarodnu poruku, na poziv Međunarodnog kazališnog instituta (ITI), piše kazališna osoba svjetskog ugleda.

Autorica ovogodišnje poruke je Helen Mirren, kazališna, televizijska i filmska glumica iz Ujedinjenog Kraljevstva, a njena poruka glasi:

"Proteklo je razdoblje bilo iznimno teško za izvedbe uživo, a mnogi su se umjetnici, tehničari i kazališni suradnici našli na kušnjama u profesiji koja je ionako ispunjena nesigurnošću. Možda im je upravo ta uvijek prisutna nesigurnost omogućila da lakše prežive ovu pandemiju oslonivši se na svoju hrabrost i dosjetljivost. Njihova je mašta u ovim novim okolnostima već pronašla nove domišljate, zabavne i dirljive načine komunikacije, dijelom, naravno, zahvaljujući i Internetu. Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura kazališta opstati dok god budemo živi. Kreativni nagoni pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, glazbenika i redatelja nikad neće biti ugušeni, a u bliskoj budućnosti opet će procvati, ispunjeni novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi zajedno dijelimo. Jedva čekam!".

Foto: PR / "Novo normalno show"

Predstava "Novo normalno show" govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način.

Glumačku postavu čine: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac te članice P.S "Mo-Stars": Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho.

Predstava se ne preporučuje gledateljima mlađim od 16 godina, a bit će odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Ulaz na predstavu je slobodan uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close