Koja je svrha i smisao braka?

Na repertoaru NPM-a u petak predstava ''Alfa Beta''

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.
Kultura / Kazalište | 12. 04. 2021. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Velikoj sceni NPM-a u petak, 16.04.2021. godine, na rasporedu je predstava „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića s početkom u 18 sati. U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Koja je svrha i smisao braka? Što brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i što je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu "Alfa Beta“.

Predstava „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.

Cijena ulaznice je 10 KM, odnosno 5 KM s popustom za učenike, studente i penzionere.

ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji od srijede, 14.04., na blagajni NPM-a od 9 - 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-470, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close