U Lutkarskom kazalištu

Mostarsko proljeće: U subotu lutkarska predstava 'Bajka o sreći'

Vrijednosti koje su ovdje ugrožene upravo su one koje se nalaze u odnosima između živih bića.
Kultura / Kazalište | 03. 05. 2018. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Mostarskoga proljeća - XX. dana Matice hrvatske, u subotu, 5. svibnja, u Lutkarskom kazalištu Mostar bit će odigrana predstava Izabele Degorske "Bajka o sreći" u 11 sati.

Režiju predstave potpisuje Jaroslaw Antoniuk, likovnu opremu Eva Farkasova, glazbu Bogdan Szczepanski, a izradu lutaka Rafal Budnik.

U predstavi igraju Tibor Oreč, Marta Haubrich, Jadranka Popović Miljko, Anela Planinić i Ivan Nevjestić, priopćio je Ured za odnose s javnošću Matice hrvatske Mostar.

Poznati tekst autorice Degorske svojevrsni je moderni raspjevani moralitet o lakom gubitku vrijednosti, suvremenom svijetu i težini ponovnog zadobivanja povjerenja. Vrijednosti koje su ovdje ugrožene upravo su one koje se nalaze u odnosima između živih bića.

Veseli poljodjelac Vedran uživa na imanju sa svojom muzikalnom pratnjom prijatelja - životinja koje su sve, samo ne obične. One znaju i vole plesati i pjevati. Vedran ih u neopreznom zanosu pri kratkom doticaju s nepoznatim svijetom mijenja za nežive predmete, te na kraju ostaje sam i izoliran. Neveseli Vedran krenut će prvi put prema velikom svijetu kako bi ponovno zadobio naklonost svojih prijatelja. Zahvaljujući ovom obliku žrtve, na kraju će i uspjeti.

Ulaz na predstavu je slobodan, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close