Puna vreća želja

Mostarski lutkari putuju na 29. Lutarsko proljeće

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovoj reviji predstaviti sa predstavom Puna vreća želja koju je po tekstu Mire Gavrana adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić.
Kultura / Kazalište | 15. 03. 2024. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar u nedjelju putuje na 29. Lutkarsko proljeće u županiji Vukovarsko – srijemskoj koje se održava od 18. do 22. ožujka.2024. godine.

Ove godine će na festivalu sudjelovati 15 kazališta među kojima su i gosti iz Pečuha i Mostara.

Predstave će biti igrane u 4 grada, 22 općinska središta i 8 mjesta te u Odžaku i Orašju u BiH a ukupno će biti 67 izvedbi predstava.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovoj reviji predstaviti sa predstavom Puna vreća želja koju je po tekstu Mire Gavrana adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić. Riječ je o predstavi koja za cilj ima razvijanje svijesti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode.

U predstavi igraju Anela Planinić Škutor, Tibor Oreč i Marta Haubrich.

Inače, ovogodišnje Lutkarsko proljeće održati će se u dva dijela. Prvi dio ovogodišnjeg Lutkarskog proljeća održat će se od 18. do 22. ožujka, a svečanost otvorenja održat će se u Drenovcima.

Drugi dio, u Vinkovcima i Ivankovu, na programu je od 8. do 12. travnja, a razlog je dovršetak radova na obnovi zgrade vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića i Domu kulture u Ivankovu.

Kopirati
Drag cursor here to close