Susreti kazališta

Mostarski 'Ljepotica i zvijer' otvorili susrete kazališta lutaka BiH

Kultura / Kazalište | 20. 09. 2016. u 00:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drage Lutke, velike i male, dobrodošli u Lutkarsku Republiku!

Pozorište lutaka Mostar je mlad, ambiciozan, mobilan i otvoren teatar, koji svoje predstave igra na jezicima svih naroda Bosne i Hercegovine i koji kontinuirano radi na vlastitom profiliranju i kvalitetnom napretku, pritom ne zanemarujući svoju najvažniju funkciju, stvaranje sve boljih predstava za svoju najvjerniju, najmlađu publiku.

Predstava 'Ljepotica i zvijer', koju je napisala Madame de Villenuve, govori o preobražavajućoj ljubavi, ljubavi koja razdrma i promijeni život, kako onima koji vole, tako i onima kojima je ljubav potrebna. Bajka govori o tome da svatko od nas ima pravo na sreću.

Ali, da bi bio sretan, čovjek mora da slijedi svoje snove, kako bi napravio prekretnicu u životu. Prava ljepota je u čovjeku, u nevjerojatnoj ljepoti koja se skriva u njegovoj duši. Hoće li čarobno ogledalo u kome se vidi odraz čovjekove duše pokazati Ljepoticu ili Zvijer, zavisi od toga kakva je duša onoga koji se ogleda.

Režiju potpisuje bugarski režiser lutkarski predstava Todor Valov.
U predstavi igraju Nermina Denjo, Diana Ondelj-Maksumić, Nedžad Maksumić, Igor Vidačković, Serđo Radoš.

Pored prve natjecateljske predstave, prvi dan festivala upriličena je izložba slika. Riječ je o izložbi 'Muzej u egzilu, autora Asima Đelilovića, naveli su organizatori Sureta kazališta lutaka koji se održavaju u Bugojnu.

Kopirati
Drag cursor here to close