Prah

Mostarci uživali u izvedbi sjajnih glumaca Gordane Boban i Mirsada Tuke

Kultura / Kazalište | 02. 07. 2022. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2022" na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru odigrana je predstava "Prah" autora Györgya Spiróa, u režiji Miralema Zupčevića, nastala u koprodukciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra. U predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka.

"U predstavi se radi o bračnom paru koji je na rubu siromaštva, te pokušava svojoj djeci osigurati 'kakav-takav' život i dogodi se da muž dobije glavni zgoditak na igrama na sreću. Tijekom predstave njih dvoje razmišljaju o tome što sve pozitivno i negativno donosi ta novina u njihovom životu. Predstava je vrlo emotivna, jedan čitav dijapazon, lepeza raznih emocija, od ekstremne radosti i veselja do straha od toga što bi se sve moglo dogoditi s tim velikim novcima u njihovoj kući. Mislim da se publika jako prepoznaje. Ja vjerujem da svi mi nekad sanjamo da nam se desi da te 'lake pare' zaradimo. Suština je u tome, zapravo, da sreća možda leži ipak negdje drugo“, istakla je glumica Gordana Boban.

Foto: PR / Predstava Prah na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru

Predstava je do sada odigrana više od četrdeset puta.

"Divno je doći u svaki grad. Lijepo nam je igrati, zato što predstavu ljudi vole, nekako se mogu pronaći i povezati s predstavom. Duhovita je, a u određenim momentima se malo i stisne grlo od neke težine i naboja problema koje mi svi živimo", naglašava Boban.

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Adisa Vatreš Selimović, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Naredni sadržaj u okviru "Mostarskog ljeta" slijedi u nedjelju, 3. srpnja, kada će na sceni Pozorišta lutaka Mostar biti izvedena predstava "Zlatokosa" u režiji Jelene Đorđević, s početkom u 11 sati. U predstavi igraju: Nina Popović, Ali Kamer Aksoy, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.

Kopirati
Drag cursor here to close