Mostarska liska

Male liske Marku Torjancu i Nataliji Đorđević

Publika je višeminutnim aplauzom nagradila sjajnu glumačku igru Marka Torjanca i Natalije Đorđević, kojima je Stručni žiri dodijelio Malu lisku za najboljeg glumca i glumicu većeri.
Kultura / Kazalište | 24. 05. 2023. u 07:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U konkurenciji Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska'' je odigrana predstava ''Tko je ovdje lud'' autora autora D.R. Sandersona, u režiji Marka Torjanca, nastala u produkciji Kazališta Planet Art iz Zagreba.

Publika je višeminutnim aplauzom nagradila sjajnu glumačku igru Marka Torjanca i Natalije Đorđević, kojima je Stručni žiri dodijelio Malu lisku za najboljeg glumca i glumicu većeri.

''Zaista se u Mostaru osjećamo dobrodošlo i kako nam je ovo drugi dolazak na festival 'Mostarska liska' mogu reći da smo imali osjećaj kao da dolazimo prijateljima. Cijela ekipa se veselila dolasku, gostovanju i predstavi u Mostaru što mislim da najviše govori o tome. Mostarska publika je zaista odlična publika koja prepoznaje pozorište, razumije, učestvuje i jako lijepo iskustvo je igrati ovdje. Velika je stvar, kako smo svi zatvoreni u svoje sredine, kada dođete na jedan festival koji je međunarodni, gdje sudjeluju predstave iz više zemalja, kada je predstava prepoznata i kada se tu dokaže te mislim da je svakome ko je dobio Malu lisku puno znači“, istaknuo je Torjanac.

''Jako sam sretna. Obožavam Mostar. Divna publika. Ovdje se osjećaju tako dobre vibracije i u gradu i uopće u pozorištu. Osjećam se da su ljudi stvarno navikli dolaziti i da znaju nekako prepoznati dobro. Mi pokušavamo sa scene u ovoj predstavi pružiti puno ljubavi, nade, dobrote i da nije sve tako apokaliptično kao što prikažemo'', naglasila je Đorđević.

Na programu festivala u srijedu je predstava ''Covid ljubav'' po motivima teksta ''Neobična pošiljka'' Luke Đakomocija, u režiji Željka Kasapa, nastala u produkciji Pozorišta ''Prijedor''.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim danom od 10:30 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close