'Smrt ili o životu'

Lutkarska predstava za odrasle u petak pred Mostarcima

Predstava je dio projekta koji je potpomognut Federalnim ministarstvom kulture i sporta
Kultura / Kazalište | 27. 11. 2019. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predstava Smrt ili o životu

Lutkarska predstava za odrasle ''Smrt ili o životu'' u organizaciji Lutkarskog kazališta Mostar, u petak, 29. studenoga, s počekom u 19 sati odigrat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Riječ je diplomskoj predstavi studenata druge godine diplomskoga studija Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a u Mostar stižu u nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji iz listopada sa osječkom Akademijom.

Predstava progovara o dvije nerazdvojive bitnosti svojstvene svakom biću, o životu i smrti. Nastala je iz potrebe da govori o ljepoti života, o srži postojanja i određenoj količini dragocjenog vremena koje posjedujemo, ali iz vizure smrti kao glavnog protagonista, priopćeno je iz Lutkarskog kazališta.

Ova predstava je dio projekta koji je potpomognut Federalnim ministarstvom kulture i sporta. Cijena ulaznice je 5 KM, a rezervacije su moguće pozivom na broj 063/019-019.

Dan poslije, u subotu, 30. studenog, u redovitom terminu u 11 sati igrat će se višestruko nagrađivana predstava ''Karius i Baktus''.

Karius i Baktus je u Norveškoj kultna knjiga dječje literature, a predstava je vrlo aktualna i korisna, jer utječe na razinu zdravstvenog odnosa prema higijeni usta. Puna je nenametljive didaktike i mudrosti za malu djecu.

U predstavi igraju Jadranka Popović Miljko, Anela Planinić i Tibor Oreč, a cijena ulaznice je 3 KM, priopćeno je iz Lutkarskog kazališta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close