In memoriam

Ljubica Ostojić je sve podređivala književnosti i kazalištu

Ljubica Cica Ostojić preminula je danas u Sarajevu.
Kultura / Kazalište | 29. 05. 2021. u 20:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ljubica je sve podređivala književnosti i kazalištu. Nisu joj se previše davale svakodnevne, obične stvari, pojave i ljudi, ali ih je ona pretvarala u pjesmu, priču, dramu, knjigu ili pjesmu za djecu. Bila je pjesnica u svojoj srži, tako je i živjela, bez ostatka'', kazala je književnica Ferida Duraković povodom smrti književnice i dramaturginje Ljubice Ostojić.

Predsjednik PEN centra BiH književnik Asmir Kujović istaknuo da je Ljubica Ostojić bila jedna od najvažnijih pjesnica svoje generacije i dramaturginja koja je svojim radom obilježila našu teatarsku scenu u proteklih nekoliko desetljeća.

''I kao predavač na Akademiji scenskih umjetnosti presudno je utjecala na formiranje mlađih generacija domaćih dramskih pisaca i teatrologa. Svi je pamtimo kao izuzetnu, plemenitu osobu i dragu prijateljicu. To je svakako veliki gubitak za bosanskohercegovačku kulturu'', podvukao je Kujović.

Ljubica Cica Ostojić preminula je danas u Sarajevu.

Bila je članica Društva pisaca BiH od 1974. i P.E.N. centra. Dobitnica je brojnih književnih i teatroloških nagrada i priznanja.

Kopirati
Drag cursor here to close