Putovanje

K.U.D. Bijelo Polje predstavio Hercegovinu u Crnoj Gori

Kultura / Kazalište | 31. 08. 2017. u 22:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi prvog folklornog ansambla Kulturno umjetničkog društva 'Bijelo Polje' nastaviljaju ljetnu turneju prenoseći i predstavljajući kulturu i običaje baroda BiH. Ovog puta su se vratili iz Crne Gore, grada Herceg Novog sa tradicionalnog Internacionalnog festivala pod nazivom 'Folklore fest with song and dance' koji je održan pod pokrovitelhstvom grada H. Novog.

K.U.D. 'Bijelo Polje' se predstavio sa dvije koregrafije voditelja folkornog ansambla Mirze Jaranovića koji su svojim originalnim izvedbama i kreacijama digli na noge crnogorsku publiku među kojima je bio veći broj bivših sugrađana iz Mostara i okoline.

Na festivalu koji traje od 28.8. do 3.9.2017. g. sudjeluje preko 20 društava iz regije i zemalja Europe i Azije. Na koncertu u srijedu uz učešće 'bjelopoljaca' i domaćina sudjelovali su društva iz Italije, Albanije, Srbije.

Nakon nastupa i osvježenja, članovi K.U.D.- a 'Bijelo Polje' u kasnim satima su se vratili u Mostar gdje će nastaviti sa radom i nastupima od kojih najvljuju učešće na festivalu 'Sanica 2017' i 'Folklorijada' u Švicarskoj u Baselu. Ovom prilikom se zahvaljuju u ime društva svojim sponzorima, prijateljima i svima koji su na bilo koji način pomogli učešće na festivalu.

"Na kraju želimo se zahvaliti domaćinima u H. Novom, a posebno predsjedniku O. O. festivala Radi Miliću i njegovim suradnicima sa kojima je uspostavljena dugoročna suradnja.

Od 1.9.2017. god. K.U.D. 'Bijelo polje' objavljuje poziv za upis novih članova u folklorni, glazbeni, solistički, recitatirsko - dramski i ritmički ansambl kako bi što kvalitetnije i masovnije predstavili kulturu i običaje našeg kraja", navodi se u priopćenju iz ovog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close